Türkiye Sigorta’nın mobil uygulaması, günde ortalama 200 bin kişi tarafından ziyaret edilerek dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıla oranla kullanım oranını %125 artırmayı başaran uygulama, toplamda 6 milyon indirme sayısına ulaştı. Müşteri odaklı hizmet anlayışını dijital platformlarına da yansıtan Türkiye Sigorta, Bireysel Emeklilik, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Kasko ve Seyahat Sağlık Sigortası satışlarını mobil uygulamasına entegre ederek kullanıcılarına kolaylık sağlıyor.
Uygulama, 28 marka ve 36 farklı hizmet sunarak kullanıcı dostu bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Ancak uygulama yalnızca görüntüleme işlevleri ile sınırlı değil; kullanıcılar, sigortacılık işlemlerini de kolayca gerçekleştirebiliyor.
Mobil Uygulamanın Özellikleri
Türkiye Sigorta Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem Kılıç, mobil uygulamanın sunduğu yeni özelliklerle ilgili şunları belirtti:
- Birikim Detayları Görüntüleme: Kullanıcılar birikimlerini kolayca takip edebilir.
- Ara Ödeme İmkanları: Kullanıcılar ara ödemelerini uygulama üzerinden gerçekleştirebilir.
- Hediye Bireysel Emeklilik (BES): Hediye BES seçenekleri ile kullanıcılar birikimlerini artırabilir.
- Katkı Payı Değişikliği: Kullanıcılar katkı paylarını diledikleri gibi değiştirebilir.
- Poliçe Yönetimi: Geçmiş ve gelecek vade ödemelerini görüntüleme imkanı sunulmaktadır.
- Online Doktor Randevu: Sağlık sigortası müşterileri, hastaneye gitmeden sağlık hizmetlerine erişebilir.
- Fona Sor Uygulaması: Bireysel emeklilik katılımcıları, yatırım hedeflerine uygun fonları seçip yönetebilir.
- Hasar Talepleri Yönetimi: Mobil uygulama üzerinden hasar talepleri ve mini onarım talepleri kolayca yapılabilir.
Çiğdem Kılıç, yapılan geliştirmelerin sonuçları hakkında şu bilgileri paylaştı: “2024 yılı itibarıyla mobil uygulama üzerinde devam eden geliştirmelerimiz sayesinde sağlık grup ve bireysel tekliflerinin mobil üzerinden poliçeleşmesi ile 3 bin 279 adet poliçe yaparak 50 milyon TL’lik tahsilatı bu kanal üzerinden gerçekleştirdik. Ayrıca, sağlık provizyon işlemlerinde sağlık tazminat taleplerinin %94,4’ü mobil uygulama üzerinden alındı ve böylece ödeme süreçlerinde verimlilik sağladık.”
Yorumlar kapalı.